mandag, januar 26, 2009

prosess: Forslag til oppgave

Vi har vært i kontakt med Trondheim Kommune, og fått et hett tips til problemstilling for diplomoppgaven. I rådmannens fagstab jobbes det nemlig med en ny type institusjon for rusmisbrukere som ikke vil slutte å ruse seg, men som trenger pleie og omsorg. Institusjonen skal bygges i 2010, og kommunen er allerede igang med utredning av behov og analyse av program.

Nye Jarleveien er planlagt skal være et godt botiltak for personer som ellers har prøvd det meste, og som har vandret mellom ulike botiltak og institusjoner, og som ikke er i stand til å bo i egen ordinær bolig, verken kommunal eller privat eid.
Mange av rusmisbrukere som i dag bor i kommunal bolig og som er til sjenanse for naboer/bomiljø har ikke tjenesteoppfølging som treffer deres behov, og i perioder henvises de til opphold på Furulund og Fossen rusomsorg. Nye Jarleveien vil kunne gi de med størst problemer et kvalitativt bedre og varig botilbud med tjenesteoppfølging.
Notat fra Styringsgruppa for Prosjekt Nye Jarleveien

En slik institusjon vil kunne inkludere flere av områdene vi finner spennende og utfordrende ved rusbehandling og arkitekturpsykologi;
- ulike behov knyttet til kvinne vs mann,
- hvordan føle seg fri men samtidig ivaretatt
- mestring og identitet

Det utelukker forøvrig til en viss grad vår visjon om springbrettet, og vil ikke være stedet man starter for å gå over i en ny tilværelse.

Vi går i tenkeboksen og skisserer på ulike scenarier.

Ingen kommentarer: