tirsdag, februar 03, 2009

prosess: Forslag til oppgave

Mer Enn Bolig - Bolig-institusjon for eldre rusmisbrukere i Tromsø

Gjennom Odd Gjerpe i Blå Kors fikk vi et nytt innspill i problemstillings-debatten. I nord-norge er behovet for rusbehandlingsinstitusjoner stort, og Blå Kors har ingen tilbud nord for Trondheim.

Blå Kors og Husbanken har allerede startet et samarbeid rundt konseptet "Mer enn Bolig", hvor målsettingen er å forebygge bostedsløshet gjennom å etablere varige boliger og gjøre den enkelte i stand til å mestre et boforhold. Prosjektet er på et tidlig, skissemessig stadium, og er ikke stedsspesifikt.

Vi ser mulighetene for å utvikle konseptet på en gitt tomt i Tromsø, rettet mot brukergruppen eldre rusmisbrukere med pleiebehov. Programmet vil være 15-20 individuelle leiligheter med tilknyttede omsorgsfunksjoner, samt næringslokaler på bakkeplan. Et prosjekt av denne typen vil ha mange fellestrekk med Nye Jarleveien, men være av mindre kaliber.

Tomten er Lanesodden 37, hvor det allerede finnes en rus-institusjon (som evt kan/skal rives).


Dette prosjektet er "løsere" enn prosjektet i Trondheim, og vi lurer på om dette vil kreve "for mye" av vår tid mtp undersøkelser og analyser. I forhold til alt vi har snakket om research og disponering av tid vil vi passe oss for å måtte bruke for mye tid på praktiske detaljer og mer tid på arkitekturen. Vi ser forøvrig også at slike analyser er en viktig del av diplomen, og ser på mulighetene for å bruke noe av det faglige analysematerialet til Jarleveien i en eventuell oppgave i Tromsø. Vi ser også en stor utfordring i det å finne et sted å bo i Tromsø, da vi ikke har noen nære venner eller slektninger der.

Ingen kommentarer: