torsdag, februar 19, 2009

tema: Nyhavna

(Sirkel = Nyhavna - kryss = Jarleveien 10)

Vi fordyper oss i Nyhavna, et område i umiddelbar nærhet til Jarleveien 10. Nyhavna er et område i utvikling, og planene og visjonene for området er hyperaktuelle for vårt prosjekt.

Bystyret vedtok i september 2007 at det skal utarbeides en helhetlig plan for dette sentrumsnære og "konfliktfylte området". Konfliktfylt fordi det ligger i møtepunktet mellom hensynsløs industri og det røffe området Svartlamoen. Denne planen lar vente på seg. Fremtidig disponering av Nyhavna er blitt et hett politisk tema, og meningene er mange.

Varaordfører Knut Fagerbakke tar det lungt og har et 20 års perspektiv på utviklingen. Fagerbakke vil ta seg god tid til å utvikle Nyhavna og tilbakeviser utålmodige aktører som ivrer for snarlig byomforming av dette sjø- og sentrumsnære området som ligger flott til i forhold til sol og lys. For mens resten av Trondheims sjøside stort sett vender ryggen til sola, er Nyhavna vestvendt og attraktivt som fremtidig boligområde.

Trondheimsarkitekten Ole Wiig har store ambisjoner, og disse deler han med folket i. Ifølge Wiig bør målet med utviklingen av Nyhavna være "å gjøre Trondheim til Europas mest attraktive by". Han mener en god omforming av Nyhavna kan bringe Trondheim opp til "elitedivisjon blandt europeiske storbyer".

ill: Narud Stokke Wiig Sivilarkitekter MNAL

Mhm, ja...Europeisk elite ja. The Happy Dippos har foreløpig ikke like vidløftige mål for Jarleveien 10, men ser det som en fordel at Nyhavna blir et mer levende område enn det er i dag, og synes våre brukere fortjener å bo midt i dette framtidige infernoet. På bakgrunn av vår holdning om verdighet for rusmisbrukere vil alt som kan bidra til en hevet selvfølelse og forsterket identitet (utenfor rusen) være positivt.

Det ser likevel ut til å bli en stund til Jarleveien omkranses av kulturattraksjoner, kaffebrennerier og "Venezia i miniatyr" (hello?!) Bygningsrådet i Trondheim har vedtatt si ja til å utvide Norsk Ståls virksomhet på Transittkaia ved Nidelvens utløp på Nyhavna. Dette vil gi et 200 meter langt og 12 meter høyt bygg nær elveløpet, og i overskuelig fremtid vil det nok være stål og industri på Nyhavna.

Skjønt; 6 mai møtes representanter fra Fosen og Bystyret i Trondheim på Nyhavna. Blant annet vil illustrasjoner av ny ferjeterminal bli presentert. Interessant for Jarleveien 10? Indeed!

ill: Asplan Viak AS

Les mer om Nyhavna her, her og her.
Og her, her og her.
Og hvis du fortsatt lurer kan du bruke onkel Google

Ingen kommentarer: