onsdag, august 19, 2009

prosess: Bobasene


Vi jobber fortsatt med utforming og plassering av bobasene i Nye Jarleveien 10. Vi bygger den enkelte bobase i målestokk 1:50, samtidig som vi jobber med sammensetningen og organiseringen i Archicad. I bobasene jobber vi med enkelt rom med tilhørende bad. Vi vil begrense antall dører og hjørner, og gjøre bobasen enkel og lettvint å bo i. Kan badet være en del av veggen? Kan badet være en sirkulær kapsel i rommet der snusirkelen til rullestolen bestemmer dimensjonen?

Vi jobber iherdig med å begrense korridormeter og skape et sted som ikke har det klassiske institutsjonspreget svært mange sykehjem har. Vi tenker at kommunikasjonsåren mellom basene kan være med å bryte opp korridoren og skape åpnere rom imellom hver klynge av bobaser. Vi må finne et godt system for hver bobase som lett kan repeteres. Vi står friere til utforming av blant annet taket i den øverste etasjen. Her kan vi jobbe med ulike takhøyder, takhager og ulike former for lysinnslipp.


Å jobbe parallelt med modeller og tegning fungerer godt for oss. Vi kan undersøke bobasene mer i detalj ved hjelp av modellarbeid, mens tegningene i Archicad kan gi oss et bilde på hvordan helheten og sammesetningen av alle 40 bobaser kan bli.

Ingen kommentarer: