torsdag, juli 16, 2009

prosess: Analyse av modellarbeid


Vi ønsker å ta kritisk stilling til modellene vi har bygget, og analysere de ulike kvalitene ved dem. Vi har satt opp et hierarki av kvaliteter vi vil oppnå i prosjektet, og vil ved hjelp av metoden “Design Control” se i hvor stor grad de ulike modellene oppfyller disse kvalitetene. Ved hjelp av poenggiving kan vi gradere modellene og gjøre de enklere å sammeligne med hverandre. Prosjektets kompleksitet gjør at enkelte kvaliteter forventes i flere kategorier.

Våre kategorier og fokusområder i prosjekteringen
1. Landsby
2. Private områder
3. Uteområder
4. Etikk

To av resultatene fra analysen:

Nr. 13 Jungle Gym

Nr. 14 Hagesprederen

Å kritisere hverandre sitt arbeid, eller sitt eget for den saks skyld, er ikke enkelt. Ved hjelp av kriteriene vi har satt oss og poenggivingen ble det enklere å gå inn i hver enkelt modell og analysere de. Kriteriene gjorde det enklere å sette ord på eget arbeid. Vi så etter endt analyse at vi ble mer og mer kritiske til våre egne modeller. Vi ser at det hadde vært verdifullt for oss å analysert og kontrollert modellene med en gang etter vi hadde bygget dem, og ikke gjort alle analysene til slutt som vi gjorde. Da hadde vi kunne unngått å gjort de samme feilene og repetert oss selv i arbeidet. Denne teknikken er også et godt verktøy for å huske hva vi har jobbet med i de ulike modellene.

6 kommentarer:

Maren Brandvold sa...

smart og inspirerende! Håper dere ikke slipper tårnet pga intern ulikhet. Det kan jo bli fint for noen spennende fellesfunksjoner f.eks! Røyketårn? Tenketårn? Dere er flinke, jeg tror jeg kommer til å bruke samme metode på mine modeller:) men først: feriee!

Hege sa...

Ja, metoden kan anbefalast! I tillegg til å analysere eget arbeid, gjer den det lettere å hugse kva ein gjer. Det kan jo bli litt problematisk etter x antall modellar og skisser! :)

Unknown sa...

Håper dere koser dere og at det går bra med prosjektet dere! :-) Ottar

Agnete sa...

Takk for det Ottar!
Vi har et veldig givende prosjekt og motivasjonen er fortsatt på topp!
Og så ler vi mye :)
Gøy du følger med oss!

Lars K sa...

Design Control - det vil jeg lære mer om, har dere urls til teori?

Agnete sa...

Vi har ikke klart å finne noe teori på det selv, men kan høre med Steffen om han har noe på lur når han er tilbake fra ferie :)