mandag, juni 29, 2009

prosess: Landsbymetafor

Vi vil skape en egen verden for beboerne i Nye Jarleveien. For å aktivisere bygget vil vi bruke de aktive delene av romprogrammet og rette de ut mot fellesarealene. Vi tenker at grunnplanet fungerer som en landsby med de ulike bestanddelene en landsby har. Slik kan beboerne i Jarleveien ta en spasertur til Mølleren eller til Brønnen, eller møte en venn og ta en øl i havnen. Opp fra landsbyen vokser trærne. Her bor bonden med sin åkerlapp, beboeren i Jarleveien 10. Torget er samlingspunktet i landsbyen, men hva er torget i Jarleveien 10??

Vi bruker dagene på å prosjektere; skissere planer, snitt og fasader. Utallige utkast limes inn i skisseboken og blir stående som skritt på veien mot et framtidig resultat.

2 kommentarer:

Lars K sa...

Det første jeg tenker på er "infohjørnet" i EL-bygget eller informasjonsskranken i Sølvberget - er det ikke litt torg utenfor disse? Om det funker med en slik funksjon i tilknytning til "torget" aner jeg ikke, men det kan jo være utgangspunktet for en ekskursjon?

Hege sa...

Vi tenker at torget skal vere den staden ganglinjer kryssast, der folk går til og fra, der det er mest aktivitet. Vi fokuserer no på å rette alle aktive funksjonar i programmet, som til dømes mekken, biljard og filmrommet ut mot denne plassen, for å skape aktivitet på ein stad der det ikkje skjer så mykje av seg sjølv!