tirsdag, april 21, 2009

tema: På Vei Til Egen Bolig

Foto: Nils Petter Lothrington/NRK

Første del i serien Husdrømmen ble sendt på NRK1 i går. En serie i seks episoder hvor seks rusmisbrukere følges i to år mot boligdrømmen. Seriens prosjekt er et resultat av På Vei Til Egen Bolig, en strategi for å forebygge og bekjempe bostedsløshet.

Programmet er midt i blinken for oss fordi vi her møter brukere 40+ med lange ruskarrierer og uten nærliggende mål om å bli rusfri. Hva de sier og mener om det å bo er av stor verdi - og også
innblikket i den individuelle tilpasningen den enkelte boligen får.



"På vei til egen bolig" er et samarbeidsprosjekt mellom Husbanken og Regjeringen, og strategidokumentet er undertegnet av statsråder for fem departement. Det er utarbeidet flotte visjoner og tanker om mulige løsninger.

Vi har i vår research allerede vært borti prosjektet, og vurdert det opp mot Nye Jarleveien 10. NJ10 skal forøvrig være en institusjon med hjelpefunksjoner, og den logistikkmessige oppbygningen blir dermed svært annerledes enn i enkeltboliger (selv ved ulike kombinasjoner av disse). Likevel; de ulike planløsningene kan brukes i utformingen av de ulike boenhetene i NJ10, og vi vurderer også muligheten for å løsrive deler av boenhetene fra resten av institusjonen. Det vil være store variasjoner i pleiebehovet til beboerne, noen vil f.eks være i stand til å klare seg selv.

1 kommentar:

Hege sa...

Flaks at denne serien går AKKURAT no. Inspirerande! :)