tirsdag, mai 12, 2009

prosess: Analyse av Workshop 6 + 8


Etter innspill fra veileder Steffen bestemte vi oss for å tilnærme oss ingrediensmetode 1 med tidligere erfaringer rundt bruk av tomten i bakhodet. Vi tok for oss tidligere omtalte Workshop 6 (soneplassering) og analyserte opp mot gårsdagens Worshop 8 (ingrediensmetode 1).

Ut fra de ulike forslagene fra begge workshopene utarbeidet vi ti kategorier som vi sorterte de enkelte bildene inn under.

L-form
Kam
Spredning
Kryss
Klump
Differensiert
Slange
Bygård
Linje
Todelt

Vi valgte oss to favoritter av soneforslagene innenfor kategorien, og fant de ingrediensforslagene som kunne støtte en slik soneinndeling. Vi valgte ut de to ingrediensforslagene vi likte best per soneforslag. Siden vi visste at funksjonshensynet var ivaretatt (soneforslaget) tenkte vi kun form, uttrykk og forhold til omgivelsene når vi valgte de to ingrediensforslagene.

På dette tidspunktet kan vi ta stilling til forslagene på bakgrunn av de erfaringene vi har gjort oss, og de referansene vi har sett. Workshop 6 ble gjennomført i februar, da vi bare såvidt hadde satt oss inn i oppgaven. Vi ser nå at vår "naivitet" den gang har hjulpet oss til å utarbeide en del forslag som vi sannsynligvis ikke hadde fått til nå, og samtidig har vår innsikt i tematikken og erfaringer fra ulike referanseprosjekt gjort at vi ser nye fordeler og ulemper i de samme forslagene som vi ikke klarte å se tidligere.

2 kommentarer:

ida n sa...

dere er så flinke og strukturerte!! jeg leser og lærer til min egen diplom :-) veldig nyttig, jenter!

Agnete sa...

Det var hyggelig å høre Ida!
Glad vi kan være til nytte :)